Uhapšen bivši direktor policije Crne Gore Veselin Veljović

Veljović je uhapšen u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u saradnji sa Europolom.

Veljović je od 2007. do 2011. bio direktor Uprave policije, a od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. bio je u drugom mandatu prvi čovjek crnogorske policije (Anadolija)

Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, javlja agencija Anadolija.

Uhapšen je u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u provođenju zakona (Europol). U akciji SPO-a ima još uhapšenih, dodaje agencija.

Veljović je od 2007. do 2011. godine bio direktor Uprave policije, a od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. bio je u drugom mandatu prvi čovjek crnogorske policije.

Poslovi kod Đukanovića

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast sigurnosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Kada je u decembru 2020. godine poslije razgovora sa tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz Uprave policije, ponovo je zaposlenje našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

Funkciju savjetnika za sigurnost i odbranu Veljović je obavljao do 20. maja ove godine.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada