Milatović od naredne sedmice počinje razgovore o mandataru

U vladi bi, kaže predsjednik, volio vidjeti predstavnike svih političkih partija koji predstavljaju manjinske narode u Crnoj Gori.

Milatović: Pregovore pozdravljam i čini mi se da je dobra namjera političkih subjekata da se ide u što širu vladu (Reuters)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopćio je danas u Beranama kako će naredne sedmice zakazati formalne razgovore sa svim političkim subjektima kako bi već u avgustu dao mandat mandataru za sastav nove vlade, prenosi Tanjug pozivajući se na lokalne medije.

“Mislim da ću to uraditi u jednom pristojnom roku”, kazao je Milatović novinarima.

U vladi bi, kaže, volio vidjeti predstavnike svih političkih partija koji predstavljaju manjinske narode u Crnoj Gori.

“Pregovore pozdravljam i čini mi se da je dobra namjera političkih subjekata da se ide u što širu vladu. To je dobra stvar za Crnu Goru. O vladi uvijek govorim načelno i principijelno, a za mene kao predsjednika je važno da vlada bude proevropska i da bude stabilna”, naveo je on.

Predstavnici srpskog naroda

Na pitanje da li bi volio u Vladi vidjeti predstavnike srpskog naroda, Milatović je odgovorio kako ne želi govoriti ko bi mogao biti u vladi, a ko ne.

“U vladi treba da bude što više subjekata kako bi bila snažnija, ali ne naouštrb principa, programa i prioriteta”, zaključio je crnogorski predsjednik Milatović, prenio je portal podgoričke Adria TV na koga se poziva Tanjug.

Izvor: Agencije