Blinken pozvao Milatovića da posjeti Washington

Predsjednik Crne Gore zahvalio se na pozivu državnog sekretara SAD i poručio da se raduje skorom odlasku u Washington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države.

Blinken poručio Milatoviću da Crna Gora može da igra ključnu ulogu u eurointegraciji Zapadnog Balkana (EPA)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena da posjeti Washington.

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost i stabilnost, prenosi Tanjug.

“Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan, gdje Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsjednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu dio Evrope koja je cjelovita, slobodna, prosperitetna i sigurna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko-crnogorsko partnerstvo, koje ima korjene u našim zajedničkim vrijednostima”, napisao je Blinken.

Jačanje strateških političkih i ekonomskih veza

“Primite moje najlepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama”, navodi se u čestitci, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Milatović zahvalio se na pozivu državnog sekretara SAD i poručio da se raduje skorom odlasku u Washington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Izvor: Agencije