Četrdeset dana od tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar

Ova škola će danas biti otvorena od 10 do 18 sati za sve koji žele položiti cvijeće u znak sjećanja na stradale.

Prije 40 dana je u ovoj školi ubijeno devet učenika i radnik osiguranja (Tanjug / Sava Radovanović)

U beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar danas se obilježava 40 dana od velike tragedije kada je učenik te škole ubio devet učenika i jednog radnika osiguranja, piše Tanjug i dodaje kako će ova škola biti otvorena od 10 do 18 sati za sve koji žele položiti cvijeće u znak sjećanja na stradale.

Vlada Srbije je nakon tragedije u školi “Vladislav Ribnikar“ osnovala i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja koji će u narednom periodu rad usmjeriti ka još efikasnijoj prevenciji, edukaciji i sprječavanju vršnjačkog nasilja, saopćilo je ranije Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Srbije.

Memorijalni centar u školi

Đorđe Milićević, v.d. ministra prosvjete i ministar bez portfelja zadužen za dijasporu, rekao je ranije kako je već 95 posto školskog nastavno-naučnog programa završeno, kao i da je zbog toga Vlade Srbije odlučila da školska godina bude završena 6. juna jer i sam zakon predviđa odstupanje od 5 procenata.

On je dodao da je odluka Vlade da se započne rekonstrukcija škole, da jedan dio bude memorijalni centar i u zavisnosti od toga koliko bude trajala rekonstrukcija tražit će se modaliteti kako učenici mogu na adekvatan način nastaviti školovanje.

Vijeće roditelja ranije je tražilo da se rekonstruira događaj roditeljima, kao i da se objasni kako teče istraga, ali i da im se stručno objasni šta će biti sa dječakom i u kom statusu su njegovi roditelji.

Izvor: Agencije