Ogorčenje nakon pucnjave u školi: U šta se Srbija pretvorila…

Građani Srbije, ali i regije, na društvenim mrežama izrazili su svoju zapanjenost i ogorčenje nakon vijesti da je učenik iz vatrenog oružja u osnovnoj školi u Beogradu ubio više osoba.

Pucnjavu u osnovnoj školi u Beogradu mnogi porede sa sličnim pucnjavama u SAD-u (Anadolija)

Građani Srbije, ali i regije, na društvenim mrežama izrazili su zapanjenost, ali i ogorčenje nakon vijesti da je učenik maloljetnik iz vatrenog oružja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u naselju Vračar u Beogradu otvorio vatru na školske drugove i osoblje.

Mediji navode još nepotvrđene informacije da ima mrtvih.

Korisnici društvenih mreža napad u prijestolnici Srbije uporedili su sa dešavanjima iz Sjedinjenih Američkih Država, u kojoj su napadi u osnovnim i srednjim školama postali česta pojava, a prema komentarima na internetu, brojni su razlozi za napad u Beogradu.

Jedan od korisnika društvenih mreža u komentaru na Twitteru navodi da je sve u Srbiji postalo kao reality emisija Farma, te pita koje će posljedice biti takvog odnosa javnosti prema mladima.

(Twitter / Screenshot)

Za drugog korisnika Twittera napad je posljedica kriminalizacije države i promoviranja mafijaša kao mjere normalnosti.

(Twitter / Screenshot)

Pucnjava bez presedana u Srbiji je još jedna posljedica glorifikacije nasilja, jedan je od čestih stavova izraženih na Twitteru.

(Twitter / Screenshot)

Korisnik Twittera korisničkog imena NeshaNex izražava čuđenje što se slični napadi ne dešavaju svakog dana, dodajući da niko nije temeljno uništio svoju mladost kao Srbija.

(Twitter / Screenshot)

Korisnik nadimka Kaktus navodi niz incidenata koji su se dešavali u školama u Srbiji, te navodi da današnja pucnjava nije iznenađenje.

(Twitter / Screenshot)

Jedan od korisnik Twittera navodi da je današnji napad pokazao da je Srbija postala Amerika, zemlja u kojoj su pucnjave u školama česta pojava, što je stav koji su iskazali brojni korisnici ove društvene mreže.

(Twitter / Screenshot)

Zapanjenost je iskazao i korisnik Alibaba u zemlji čudesa, koji navodi da ne može da vjeruje u šta se Srbija pretvorila.

(Twitter / Screenshot)

Korisnica Twittera JustJas smatra da je današnji napad samo kap koja će preliti čašu.

(Twitter / Screenshot)

Za korisnika Twittera pod potpisom Eugen Savoyski, napad je radikalni potpis družtva baziranog na mržnji, nepodnošenju drugačijeg i različitog.

(Twitter / Screenshot)
Izvor: Al Jazeera