Srbija: Dojave o bombama u više od 70 škola, treći put u dvije sedmice

Jutros do devet sati dojave o postavljenim bombama stigle su u škole u Beogradu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Subotici i Apatinu.

Ovo je treći put u posljednje dvije sedmice da škole dobiju dojave o bombama (EPA)

Dojave o postavljenim bombama upućene su na adrese najmanje 75 škola u Srbiji, treći put u posljednje dvije sedmice, niti mjesec dana nakon masovnog ubistva koje je početkom maja počinjeno u beogradskoj osnovnoj školi.

Jutros do devet sati dojave o postavljenim bombama stigle su u škole u Beogradu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Subotici i Apatinu, prenosi Hina.

Učenici iz tih škola su evakuirani, a policija je na teren uputila protudiverzijske ekipe i u toku su provjere, potvrdio je MUP.

‘Lažne dojave’

Dopisnik RTS-a iz Kragujevca javio je, pozivajući se na policijske izvore, da su u svih šest škola dojave bile lažne.

Ovo je treći put u posljednje dvije sedmice da škole dobiju dojave o bombama – 17. maja bilo ih je više od 100 u Beogradu, a 23. maja i u nekoliko škola u Novom Sadu.

Početkom maja u masovnoj pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 13-godišnjak je ubio osmero učenika i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od koji je jedna djevojčica kasnije preminula u bolnici.

Izvor: Agencije