Miloš Vučević novi predsjednik SNS-a

Nasljednik Aleksandra Vučića na čelu Srpske napredne stranke kaže kako će politika vladajuće stranke u Srbiji ostati ista kakva je bila prethodnih 11 godina.

Miloš Vučević, novi predsjednik SNS-a (EPA)

Novi predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je u subotu, nakon vanredne sjednice Skupštine SNS-a na kojoj je izabran na tu funkciju, sa koje se povukao Aleksandar Vučić, da se politika SNS-a neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.

Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku SNS-a na svemu, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe prije svega za Srbiju i SNS kao motora razvoja Srbije.

Ista politika, novo poglavlje

“Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novog poglavlje u našoj knjizi. Naša politika se neće menjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koaj će se politički zalagati za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, prije svega na prostoru bivše Jugoslavije, stranka koja će biti najupozdaniji partner predsedniku Republike Vučiću”, rekao je Vučević.

Dodao je da je SNS podržao prijedlog Vučića da stranka uzme učešće u formiranju pokreta za narod i državu, odnosno narodnog pokreta.

“Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju”, dodao je Vučević.

Miloš Vučević dugo godina je aktivan na srbijanskoj političkoj sceni, prenosi Beta.

Vučević stupa na čelo stranke poslije sedam mjeseci mandata ministra odbrane i deset godina provedenih na mjestu gradonačelnika Novog Sada.

Od početka u SNS-u

Rođen je 10. decembra 1974. godine u Novom Sadu, gdje je završio osnovnu školu.

Gimnaziju je pohađao u Bačkom Petrovcu, a diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Advokaturom se bavio od 1999. do 2012. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

U maju 2000. godine postao je član Srpske radikalne stranke (SRS), iz koje je 2008. godine prešao u SNS, odmah po osnivanju.

Izvor: Agencije