Dojave o bombama u Beogradu i Novom Sadu

U toku je evakuacija javnih i sportskih ustanova, tržnih centara i fakulteta u Novom Sadu; Dojave u KBC-u Zvezdara i Zoološkom vrtu u Beogradu bile lažne.

Prije dva dana elektronskim putem su upućene anonimne lažne dojave o bombama postavljenim u više od 100 beogradskih osnovnih i srednjih škola (EPA)

U toku je evakuacija javnih i sportskih ustanova, tržnih centara i fakulteta u Novom Sadu zbog dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Za sada su evakuisani Spens, Fakultet tehničkih nauka, Kamenički institut, Željeznička stanica, Filozofski fakultet i tržni centar Mercator.

Na e-mail adresu nadležnih službi i medija stigla je poruka u kojoj se navodi kako su “Bombe tempirane da detoniraju danas tokom prepodneva i ranog popodneva”.

Policija je na terenu i obavlja kontrolu objekata.

Lažne dojave o bombama u Beogradu

Dojave o bombama u Klinično-bolničkom centru (KBC) Zvezdara i Zoološkom vrtu u Beogradu bile su lažne, potvrđeno je Tanjugu iz MUP-a.

Kako navode, kontradiverzione ekipe izvršile su pregled i ustanovile da su dojave lažne.

Dojava o bombi stigla je i na Vojno-medicinsku akademiju (VMA).

Lažne dojave u školama

Prije dva dana elektronskim putem su upućene anonimne lažne dojave o bombama postavljenim u više od 100 beogradskih osnovnih i srednjih škola za koje je kasnije utvrđeno da su lažne.

Nastava je bila prekinuta, a učenici i zaposleni evakuisani.

Policija je provjerila škole i utvrdila da su dojave bile lažne.

Izvor: Agencije