Prvi štrajk upozorenja zaposlenih na RTCG-u

Štrajkački odbor je naveo da će to biti prvi štrajk u historiji Javnog servisa u Crnoj Gori.

Štrajkački odbor je naveo da će to biti prvi štrajk u historiji Javnog servisa (RTCG)

Štrajk upozorenja zaposlenih na Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) bit će održan u ponedjeljak od 12:00 do 13:00 sati na platou ispred RTCG-a u Podrgorici, najavio je Štrajkački odbor Sindikata zaposlenih u crnogorskom javnom servisu.

Štrajkački odbor je naveo da će to biti prvi štrajk u historiji Javnog servisa, prenosi Tanjug.

Sindikat je saopćio da, poslije višemjesečnih pregovora s menadžmentom RTCG-a, nije postignut dogovor o povećanju zarada koje je sindikat tražio u skladu s preporukom Ministarstva finansija Crne Gore.

Kako se napominje, preporuka se odnosi na povećanje zarada u javnom sektoru zaposlenima koji pripadaju kategoriji D radi ublažavanja posljedica inflatornog udara.

Prvi štrajk u historiji

Sindikat je istakao da dogovor nije postignut iako je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić na Skupštini sindikata 4. aprila javno rekao da je menadžment za tu namjenu izdvojio milion eura, a da gotovo svakodnevni pregovori prolaze kroz stalne opstrukcije i odugovlačenja, prenio je crnogorski Javni servis.

Raonić je kazao u subotu da je menadžment RTCG-a spreman odmah potpisati Kolektivni ugovor koji daje veća prava od prethodnog i predviđa veća primanja od inicijalnih zahtjeva oba sindikata.

Izvor: Agencije