Tri osobe povrijeđene u napadu huligana u Banjoj Luci

Povrijeđeni su trenutno na pregledu u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka.

Policija je saopštila da su tri osobe povrijeđene [Foto: 6yka.com]

Najmanje tri osobe su povrijeđene u napadu nepoznatih lica na učesnike sastanka koordinacionog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa” u Banjoj Luci.

Povrijeđeni su trenutno na pregledu u Univerzitetskom kliničkom centru.

Ostali učesnici sastanka su u prostorijama Policijske uprave Banja Luka kako bi podnijeli prijave i dali izjave.

Ranije je banjalučka policija zabranila najavljeni skup “BH Povorke ponosa”.

Bila je planirana projekcija filma “Pride”, te diskusija o pravima i slobodama.

Skup je zabranjen uz obrazloženje da su aktivisti nakon niza prijetnji ugroženi te da im se ne može garantovati bezbjednost.

Iz PU Banja Luka su saopštili kako preduzimaju sve mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnog djela “Nasilničko ponašanje” i otkrivanju izvršilaca.

Prijavljen napad

“Nadležnoj policijskoj stanici, večeras oko 18:45 časova prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u ulici Krfska u Banja Luci, na način da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija”, objasnili su u policiji.

Dodali su da je jednoj osobi ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banja Luci zbog tjelesnih povreda koje je zadobila.

Ostali okupljeni građani su uz pratnju policijskih službenika pristupili u prostorije Policijske uprave Banja Luka, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica.

“O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se radi o navedenom krivičnom djelu”, zaključuje se u saopštenju banjalučke policije.

Izvor: Al Jazeera i agencije