Uhapšeni HDZ-ov župan, trojica policajaca i dvoje osumnjičenih

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhapšen je s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, neslužbeno, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom saobraćajnom nesrećom.

Župan Damir Dekanić s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem (Pixell)

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhapšen je u srijedu s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, neslužbeno, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom saobraćajnom nesrećom kod Cerne.

Akciju vodi policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a policija i tužiteljstvo još se nisu oglasili o ovom događaju, prenosi Hina.

Dekanić, član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), u aprilu prošle godine učestvovao je u saobraćajnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.

Tvrdio je da je bio suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvještaju, ali su mediji prenosili izjave svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Kazao je da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove riječi te da njegova ostavka nije na stolu.

U krvi imao 1,44 promila alkohola

Tvrdio je i da je sve ispolitizirano, da mu “netko smješta” te pokušava isprovocirati njegovu ostavku.

Zagrebački Telegram je objavio kako je, navodno, uhapšena i vlasnica kuće u koju je udario automobil, jer je vidjela da je alkoholizirani Dekanić skrivio nesreću, ali to nije htjela prijaviti, jer je bila pod njegovim utjecajem.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, uhapšen je i Krešimir Bičanić, Dekanićev prijatelj, koji je policajcima rekao kako je on upravljao automobilom, a ne župan.

U trenutku nesreće, piše Telegram, Dekanić je bio u službenom automobil Škoda Superb, u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije.

Utvrđeno je da je u krvi imao 1,44 promila alkohola.

Policija je kasnije u izvještajima prihvatila njegovu tvrdnju da je bio suvozač, identificirajući kao vozača Bičanića.

Izvor: Al Jazeera i agencije