Lajčak zadovoljan što je Kosovo prihvatilo prijedlog, najavio nastavak razgovora

Specijalni predstavnik EU najavio je nastavak razgovora na sastanku na viskom nivou, nakon što je posjetio Kosovo i Srbiju.

Lajčak se u ponedjeljak sastao sa Kurtijem i Vučićem (EPA)

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak saopćio je, nakon razgovora u Beogradu i Prištini, da mu je drago što je Kosovo “u principu prihvatilo prijedlog Evropske unije” i najavio nastavak razgovora na sastanku na visokom nivou.

“Otputovao sam u Prištinu da se sastanem s premijerom Albinom Kurtijem i zamjenikom premijera Besnikom Bislimijem i u Beograd, gdje sam se sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Petrom Petkovićem. Drago mi je da je i Kosovo u principu prihvatilo prijedlog EU. Nastavit ćemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou”, objavio je Lajčak na Twitteru, prenosi Fena.

‘Otvoren i prijateljski razgovor’

Lajčak se sinoć u Beogradu sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prethodno je u Prištini razgovarao s premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

Vučić je saopćio da je sa Lajčakom imao otvoren i prijateljski razgovor.

“Otvoren i prijateljski razgovor s Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve. Živela Srbija”, napisao je Vučić na Instagram profilu.

Kurti je jučer poslije sastanka s Lajčakom rekao da Kosovo prihvata prijedlog Evropske unije za normalizaciju odnosa sa Beogradom.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada