Abazović i Rama potpisali sporazum o izgradnji mosta na Bojani

Ministri u crnogorskoj vladi u tehničkom mandatu i predstavnici Vlade Albanije potpisali su danas u Podgorici više međudržavnih sporazuma i memoranduma.

Dritan Abazović i Edi Rama održat će zajedničku konferenciju za novinare (EPA)

Ministri u crnogorskoj vladi u tehničkom mandatu i predstavnici Vlade Albanije potpisali su danas u Podgorici više međudržavnih sporazuma i memoranduma iz više oblasti, javlja Tanjug.

Sporazum o izgradnji mosta na rijeci Bojani potpisali su premijeri Dritan Abazović i Edi Rama.

Sporazumi su potpisani nakon zajedničke sjednice vlada dviju država, koja je održana u Podgorici, a predsjedavali su joj Abazović i Rama.

Međudržavni sporazumi se odnose na izgrađu mosta na Bojani i saradnji u oblasti energetike, plovnosti rijekom Bojanom, održivom upravljanju ribarstvom na Skadarskom jezeru, socijalnoj zaštiti, sporta i mladih, kulture, kao i odbrane i zdravlja.

Vlada je ranije danas objavila fotografije o dolasku premijera Rame i ministara u Podgoricu, gde je dočekan uz najviše državne počasti.

Abazović najavio neformalni sastanak ‘Otvorenog Balkana’

Dritan Abazović izjavio je danas u Podgorici da planira da u junu u Crnoj Gori bude organizovan jedan neformalni sastanak ‘Otvorenog Balkana’ u kontekstu regionalne saradnje, na koji bi bili pozvani lideri svih država zapadnog Balkana.

Abazović je ponovio stav da podržava sve regionalne inicijative i najavio održavanje zajedničkih sjednica vlada i sa drugim državama.

“Inicijativa ‘Otvoreni Balkan’ je oživjela Berlinski proces i dobro je što ga je oživjela, mi smo usvojili neke sporazume, daćemo ih na ratifikaciju i idemo dalje”, rekao je Abazović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Albanije Edi Ramom.

Održavanje tog planiranog sastanla u junu, kazao je Abazović, zavisiće od političkih okolnosti u Crnoj Gori.

“To je naša obaveza i naš interes. Interes Crne Gore je da u susjedstvu bude što veća harmonija”, rekao je Abazović.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada