Potvrđene tri kandidature za predsjednika Crne Gore, četiri ‘na čekanju’

Državna izborna komisija potvrdila je kandidature Mila Đukanovića, Andrije Mandića i Draginje Vuksanović-Stanković.

Izbori za predsjednika Crne Gore zakazani su za 19. mart (EPA)

Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila tri kandidature za predsjednika Crne Gore na izborima koji su zakazani za 19. mart, dok su još četiri “na čekanju”, među kojima je i kandidatura jednog influensera.

Do sada su iz DIK-a potvrdili kandidature predsjednika države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i zastupnice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović-Stanković, prenosi Beta.

Rok za podnošenje kandidatura istekao je u ponoć, a kandidaturu su predali i Jakov Milatović ispred Pokreta Evropa sad, lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kandidirao se i influenser

Influenser Jovan Jodžir Radulović predao je kandidaturu za predsjednika Crne Gore, potvrđeno je u nedjelju navečer iz DIK-a.

Da bi kandidatura bila validna, potreban je potpis podrške 8.101 građanina Crne Gore.

Kako je saopćeno iz DIK-a, Radulović ima 10.000 potpisa podrške.

Kandidaturu je u petak predao i Nikšićanin Željko Matijašević, ali ga je DIK pozvao da u roku od 48 sati ispravi nedostatke, jer nije bio dostavio neophodna dokumenta i potreban broj potpisa.

DIK ima rok da se o kandidaturama izjasni do 3. marta.

Izvor: Al Jazeera