Građani Zapadnog Balkana ubuduće u Albaniju samo sa ličnim kartama

Stupanjem na snagu ove odluke svi građani Zapadnog Balkana mogu slobodno dolaziti u Albaniju samo sa ličnom kartom, izjavio je albanski ministar unutrašnjih poslova Bledi Cuci.

Riječ je o sporazumu koji je u novembru prošle godine potpisan u Berlinu (Al Jazeera)

Građani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će moći da idu u Albaniju samo sa ličnim kartama, izjavio je albanski ministar unutrašnjih poslova Bledi Cuci.

“Donijeli smo dvije odluke na sjednici vlade u srijedu. Prva se tiče slobodnog kretanja građana na Zapadnom Balkanu samo sa ličnom kartom. Riječ je o sporazumu koji je u novembru prošle godine potpisan u Berlinu. Stupanjem na snagu ove odluke svi građani Zapadnog Balkana mogu slobodno dolaziti u Albaniju samo sa ličnom kartom”, rekao je Cuci, piše Tanjug pozivajući se na portal “Balkanweb”.

Jačanje regije i Zapadnog Balkana

On je dodao da je “taj sporazum u duhu dvije veoma važne inicijative za jačanje regije i Zapadnog Balkana – Berlinskog procesa i Otvorenog Balkana”.

Druga odluka koju je albanska vlada donijela na jučerašnjoj sjednici odnosi se na saradnju sa Sjevernom Makedonijom radi stvaranje Zajedničke grupe za borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima.

“To je sporazum koji mora da bude ratifikovan u parlamentu Albanije. Na osnovu ovog sporazuma, napravit ćemo Zajedničku grupu koja će se baviti određenim pitanjima vezanim za organizovani kriminal”, dodao je Cuci.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada