Rama: Srbija mora priznati Kosovo

Premijer Albanije kaže kako s Albinom Kurtijem ima dobre odnose, da su njihovi sastanci ‘inspirativni’ te da se njih dvojica razlikuju u pristupu.

Edi Rama: Srbija zatražiti oproštaj za sve ratne zločine (EPA)

Albanski premijer Edi Rama je izjavio kako Srbija mora priznati Kosovo i zatražiti oproštaj za sve ratne zločine počinjene na teritoriju te zemlje.

Prema njegovim riječima, na kraju procesa dijaloga Kosova i Srbije Albanci se trebaju ujediniti, a to također želi premijer Kosova Albin Kurti, prenosi Fena.

“Albanci se moraju ujediniti i naravno da Albin Kurti želi istu stvar, ali ja mislim drugačije o putu do tamo, Albin misli drugačije. Ali, Albin je premijer Kosova i on mora birati, želim mu sve najbolje i uspjeh i neka shvati da možda griješim”, kazao je Rama.

Dobri odnosi s Kurtijem

Rama je istaknuo kako s Kurtijem ima dobre odnose, da su njihovi sastanci “inspirativni” te dodao da se njih dvojica razlikuju u pristupu.

“Zaista imamo jako dobre odnose, naši susreti su inspirativni, odličan humor, mnogo se smijemo. Imamo različite pristupe Srbiji, ali isti cilj”, rekao je on gostujući na  televiziji Klan.

Rama je to izjavio nakon što mu je samo dan ranije Kurti poručio da ne treba polagati nade u srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Izvor: Agencije