Pušteni prvi navijači Dinama iz grčkog zatvora

Grčke pravosudne vlasti donijele su u petak odluku o puštanju na slobodu 30 pripadnika BBB-a.

Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od augusta zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a (Matija Habljak / Pixsell)

Prva skupina hrvatskih navijača Dinama puštena je u subotu iz grčkog zatvora gdje su od kolovoza bili pod istragom zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a, javlja HRT.

Grčke pravosudne vlasti donijele su u petak odluku o puštanju na slobodu uz jamčevinu 30 pripadnika BBB-a, navijača zagrebačkog Dinama uz zabranu dolaska u Grčku na sportske događaje i jamčevinu od 1000 eura za svakoga.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nekih dvadesetak navijača, prenosi Hina.

Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba.

Posljednjih dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivnju.

Smješteni u 14 zatvora širom Grčke

Grčki mediji prenijeli su da je podneseno oko 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

Bad Blue Boysi slobodu su čekali u 14 zatvora diljem Grčke.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u petak u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako vjeruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku.

“Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući, poručio je Malenica.

 

Izvor: Agencije