Uhapšen Ljupčo Palevski, osumnjičeni za ubistvo četrnaestogodišnjakinje u Skoplju

Za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac.

(Ministarstvo unutrašnjih poslova S. Makedonije)

Ljupčo Palevski, osumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kao i za ubistvo 74-godišnjeg Pančeta Žeževskog, uhapšen je u Turskoj, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Oliver Spasovski je naveo da je Palevski uhapšen u Turskoj i dodao da je riječ o organizatoru otmice i izvršiocu ubistva.

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnijelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umiješanosti uhapšenih osoba, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sada na Javnom tužilaštvu da obezbjedi da osumnjičeni odgovaraju za krivična djela koja su počinili.

Spasovski je zahvalio Turskoj, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj na pomoći tokom potrage za Palevskim.

Raspisana međunarodna potjernica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je međunarodnu potjernicu za Palevskim, koji je osumnjičen da je organizovao otmice i lično ubio 14-godišnju Vanju Đorđevsku iz Skoplja 27. novembra i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa 22. novembra.

Za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje djevojčice Vanje Đorđevske osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac, prenosi agencija Beta.

Sudija za prethodni postupak skopskog krivičnog suda u ponedjeljak je odredio protvor od 48 sati Vanjinom ocu Aleksandru Đorđevskom, koji je prethodno u policiji proveo 24 sata na ispitivanju.

Pritvor od 48 sati je određen i za još tri osobe koje su osumnjičene za ubistvo Vanje Đorđevske i Panča Žežovskog.

Prema izjavama osumnjičenih, Aleksandar Đorđevski je Pavleskog obavestio kada će Vanja napustiti svoju kuću u centru Skoplja i uputiti se u školu.

Tijelo pronađeno u blizini Skoplja

Vanja je kidnapovana 27. novembra oko 7:30 ujutro, a prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svjedok samog čina, ubijena je istog dana oko 10 sati.

Njeno tijelo pronađeno je u ataru sela Brazda na periferiji Skoplja, gdje se nalazio i zapaljeni automobil koji je korišten za njenu otmicu.

Vanjinom ubistvu prethodila je otmica i ubistvo 74-godišnjeg Panča Žežovskog, vlasnika automobila korištenog za otmocu Đorđevske, koji je prema istrazi, ubijen zbog duga od 500 eura.

Izvor: Al Jazeera i agencije