Četvero povrijeđenih u zemljotresu, pričinjena materijalna šteta

Epicentar potresa bio je 13 kilometara sjeverno od Zenice, a osjetio se na širem području centralne Bosne i Hercegovine, ali i u susjednim državama.

U zeničkom selu Ljubetovo 'zarobljeno' je jedno putničko vozilo (Kantonalna uprava CZZDK / Fena)

Četiri osobe su zadobile povrede te im je ukazana medicinska pomoć nakon snažnog zemljotresa koji je u subotu navečer, u 21.43 sati, pogodio Bosnu i Hercegovinu, a čiji je epicentar bio nedaleko od Zenice, potvrdio je Džavid Aličić, direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

Jedna osoba je zadobila povrede usljed odrona kamenja na magistralnom putu M-17, na ulazu u tunel Vranduk kod Zenice, dok su tri osobe zadobile povrede usljed odrona materijala sa zgrada u samom gradu, prenosi Fena.

U odronu na magistralnom putu M-17 oštećena su i dva automobila.

“Dvoje lica je nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći Zenica otpušteno kućama, dok je dvoje preostalih, od kojih je jedno povrijeđeno usljed odrona, zadržano na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nemamo njihov stepen povreda”, kazao je Aličić.

Epicentar kod Zenice

U zeničkom selu Ljubetovo, dodaje Aličić, došlo je do obrušavanja crijepa sa kuće te potpornog zida, koji je “zarobio” jedno putničko vozilo.

Epicentar potresa bio je 13 kilometara sjeverno od Zenice, na dubini od devet kilometara.

Prema evidenciji Centra za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH magnituda potresa u hipocentru je iznosila 4,8 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio VI stepeni Merkalijeve skale.

Zemljotres se osjetio na širem području centralne Bosne i Hercegovine, ali i u susjednim državama.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada