Na osam biračkih mjesta u Srbiji ponovno glasanje 2. januara

Republička izborna komisija Srbije donijela je Rješenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mjestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike 17. decembra.

Za biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje će se štampati 5.352 glasačka listića (Tanjug)

Na sjednici Republičke izborne komisije (RIK) odlučivano je o prigovoru podnosioca Izborne liste “Srbija protiv nasilja” protiv Rješenja Izborne komisije grada Pančeva, koji je ustupljen Pokrajinskoj izbornoj komisiji kao nadležnoj instituciji.

Na sjednici je doneseno Rješenje o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mjestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra 2023. godine, objavljeno je na web-stranici RIK-a, prenosi Tanjug.

Ponovno glasanje bit će održano u utorak, 2. januara, u periodu od sedam do 20 sati, na biračkim mjestima na kojima je rješenjima Republičke izborne komisije poništeno glasanje i to na biračkom mjestu broj 4. u opštini Bački Petrovac; na biračkom mjestu broj 11. u opštini Bački Petrovac; na biračkom mjestu broj 2. u opštini Bela Palanka; na biračkom mjestu broj 12. u opštini Bela Palanka; na biračkom mjestu broj 37. u opštini Bela Palanka; na biračkom mjestu broj 4. u opštini Beočin; na biračkom mjestu broj 20. u opštini Mionica i na biračkom mjestu broj 7. u opštini Petrovac na Mlavi.

Za ponovno glasanje na izborima za narodne poslanike, za biračka mjesta na kojima se ponavlja glasanje utvrđuje se 5.352 glasačka listića koji će se štampati.

Izvor: Agencije