Plenković: Oslobođen 41 navijač, 29 dobilo novčanu pomoć za povratak

Iz grčkih zatvora ukupno je pušten 41 navijač zagrebačkog Dinama, a veleposlanstvo Hrvatske u Atini pružilo je novčanu pomoć za potrebe povratka u Hrvatsku za njih 29.

Navijači Dinama tokom privođenja nakon sukoba u Atini 11. augusta 2023. (Reuters / Louiza Vradi)

Iz grčkih zatvora ukupno je pušten 41 navijač zagrebačkog Dinama, a veleposlanstvo Hrvatske u Atini pružilo je novčanu pomoć za potrebe povratka u Hrvatsku za njih 29, izjavio je u srijedu hrvatski premijer Andrej Plenković.

Na sjednici Vlade u Zagrebu rekao je kako se tokom vikenda u Hrvatsku vratilo dvadesetak navijača, a da je u ponedjeljak i utorak oslobođeno njih još dvadesetak.

“Ukupan broj hrvatskih državljana koji su pušteni na slobodu dosad je 41 u ovom valu”, kazao je Plenković, prenosi Hina.

Vlada navijačima kupila avionske karte

Rekao je kako je veleposlanstvo u Atini, na temelju naloga Vlade, “pružilo novčanu pomoć za potrebu kupnje avionskih karata i drugih troškova povratka za 29 ljudi”, a izdano je i 11 putnih listova.

Plenković je kazao kako će Vlada nastaviti, “kao što je činila sve ove mjesece”, brinuti o svim hrvatskim državljanima, bez obzira na njihov problem u inozemstvu ili razlog zašto su se u njemu našli.

Navijači Dinama uhapšeni su u augustu u Atini, nakon nereda u kojima je ubijen domaći navijač.

Od tada se nalaze u grčkim zatvorima.

Izvor: Agencije