Premijer Plenković smijenio ministra Filipovića

Ministar gospodarstva i održivog razvoja je smijenjen nakon što je njegov savjetnik Jurica Lovrinčević lokalnoj televiziji nudio zakup oglasnog prostora, a zauzvrat tražio povrat dijela novca.

Davor Filipović smijenjen je nakon teksta u hrvatskom sedmičnom listu 'Nacional' (Reuters)

Hrvatski premijer Andrej Plenković smijenio je u utorak sa mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, a Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u Filipovićevom kabinetu.

Filipovićeva smjena uslijedila je nakon što je sedmični list Nacional objavio članak u kojem navodi da je Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih kompanija i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca.

Nacional je potom objavio audiozapis razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV, prenosi Hina.

Vlada potvrdila smjenu

U saopćenju iz Vlade Hrvatske navodi se da je premijer potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja te da Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

U utorak je održana telefonska sjednica Vlade, na kojoj je Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada.

To su dužnost člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Hrvatske i dužnost člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena van snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije.

Izvor: Agencije