U Hrvatskoj prijavljeni slučajevi trovanja gaziranom vodom

Iz kompanije Coca Cola Hrvatska saopštili su da je riječ o izolovanom slučaju s flašicom Romerkvele vode.

HZJZ je primio uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija (Ilustracija)

Policija u Rijeci istražuje slučaj trovanja mineralnom vodom. Iz kompanije Coca Cola Hrvatska saopštili su da je riječ o izolovanom slučaju s flašicom Romerkvele vode.

Policijska uprava primorsko-goranska dobila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tokom konzumiranja bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u centru Rijeke

Osoba je prevezena u riječku bolnicu. Riječ je o teškim povredama jednjaka i želuca, navodno nakon samo jednog gutljaja.

“Njezino je stanje trenutačno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Tijekom prijave u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijmu koja je prethodila hospitalizaciji, upućena je prijava mjerodavnim istražnim tijelima PU primorsko–goranske, kojima se možete obratiti vezano uz dodatne informacije”, saopćili su iz riječkog KBC-a, prenijela je Hina.

Policiji je prijavljen još jedan sličan slučaj.

‘Coca Cola spremna na saradnju’

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u utorak popodne je primio uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija nakon uviđaja, a rezultati analize bit će dostavljeni Državnom inspektoratu.

Kako se doznaje od voditeljice Odjela za zdravstvenu ispravnost hrane u HZJZ Dubravke Marije Kreković, preliminarni rezultati očekuju se unutar 24 sata, a Zavod će o njima izvijestiti Državni inspektorat.

Iz kompanije Coca Cola Hrvatska poručuju da su spremni na saradnju s nadležnima.

“Svjesni smo izolovanog slučaja povezanog s jednom staklenom flašicom Römerkvele. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj”, naveli su.

“U potpunosti smo otvoreni za saradnju sa svim nadležnim tijelima”, poručili su.

Izvor: Al Jazeera i agencije