U Bijeljini ubijen policijski inspektor

Među četvoricom uhapšenih muškaraca je sin zastupnika u entitetskom parlamentu RS-a.

Policija i tužilašvo u Bijeljini istražuju motive ubistva (Pixsell-Ilustracija)

Policijski inspektor ubijen je u noći između nedjelje i ponedjeljka u Bijeljini na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine a zbog tog zločina uhapšena su četvorica napadača, potvrđeno je iz policijskih izvora.

Iz Policijske urave Bijeljina potvrdili su kako je ubijen Nenad Marković (38), inspektor u bijeljinskoj policiji, a napadnut je pri izlasku iz jednog noćnog kluba u tom gradu.

Četvero uhapšenih nakon ubistva

Među četvoricom uhapšenih muškaraca je i Nikola Kokanović iz Brčkog za kojeg loklani mediji tvrde da je direktni počinitelj ubistva.

Od ranije je poznat policiji jer ga se sumnjičilo da je 2021. godine podmetnuo eksplozivnu napravu u jednom lokalu, te zapalio automobil.

On je sin Zorana Kokanovića, zastupnika u parlamentu Republike Srpske i člana Socijalističke partije koja je članica vladajuće koalicije u tom entitetu.

Policija i tužilašvo u Bijeljini istražuju motive ubistva.

Entitet Republika Srpska potreslo je nekoliko ubistva posljednjih godina, uključujući i ubistvo načelnika kriminalističkog odjela Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića, koji je ustrijeljen ispred zgrade u kojoj je stanovao, u martu 2022. godine.

Ranije, banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen u napadu u kojem je poginuo i njegov tjelohranitelj te jedan od napadača, u aprilu 2019.

Ubice su sačekale Krunića pred ulazom na imanje u mjestu Jablan kod Trna blizu Banje Luke, a zatim prema njegovom automobilu ispalile više rafala.

Izvor: Al Jazeera i agencije