Đilas: Zasad nije izvjesna jedna izborna kolona organizatora protesta Srbija protiv nasilja

Lider SSP-a je ocijenio da je velika vjerovatnoća da na predstojećim izborima SNS, zajedno sa SPS-om, neće imati dovoljno glasova da osvoji vlast.

dragan djilas
Dragan Đilas smatra da će građani izaći na izbore i da "traže program za Srbiju" (EPA)

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da “zasad nije izvesno” da će stranke koje organizuju proteste “Srbija protiv nasilja” izaći na decembarske izbore u jednoj koloni.

On je u emisji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S ocijenio da tema o broju kolona nije najbitnija, prenio je list “Danas” na svom sajtu.

Podsjetio je da kada se vratio u politiku zalagao se za jednu listu u Beogradu 2018, i da je ušao u formiranje Saveza za Srbiju.

Prema njegovim riječima, na lokalnim izborima je dobro izaći na jednoj listi jer je to i tehnički lako izvodivo, dok je za ostale nivoe vlasti važna “dobra procena kako da izađe što veći broj ljudi”, prenosi Beta.

“Mislim da je suštinski važno da izađemo sa konkretnim idejama i porukama kao će zemlja biti mirna i stabilna”, rekao je Đilas.

Smatra da će građani izaći na izbore i da “traže program za Srbiju”.

“Nemojte da potcenjujemo građane da neće izaći. Oni će izaći ali traže program za Srbiju”, naveo je on.

Kako je dodao, birači opozicije nisu kao oni Srpske napredne stranke, jer oni traže konkretan plan i kritikuju greške.

Bez razgovora o podjeli mandata

“Dajem reč da niko ni na jednom sastanku nije pokrenuo priču o podeli mandata. Pričamo samo o tome kako da promenimo ovaj sistem ne samo vlast”, kazao je Đilas.

Uz SSP, proteste tehnički organizuju i Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Sindikat “Sloga”, stranka Zajedno, Zeleno lijevi front – Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Narodni pokret Srbije.

Iz SSP je saopšteno i da je Đilas ocijenio da je “velika verovatnoća” da na predstojećim izborima SNS, zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) “neće imati dovoljno (glasova) da osvoji vlast”.

“Velika je verovatnoća, da ako mi budemo do tih izbora govorili narodu kako će država da izgleda, a ne bavili se samima sobom, da zajedno sa SPS-om, SNS neće imati dovoljno za vlast”, kazao je on.

U saopštenju piše i da je kazao da “onda dolazi pitanje odgovornosti opozicije”.

“Da u toj situaciji, bez obzira na razlike sednemo, formiramo tehničku Vladu, oročimo, demontiramo ovaj kriminalni režim, dovedemo slobodu medija…, a onda na nekim pravim, novim izborima omogućimo građanima da glasaju prema svojoj volji”, rekao je Đilas.

Smatra i da je suštinski važno da opozicija pred građane izađe sa konkrentim idejama i porukama kako Srbija može da izgleda “jedan dan” kada se promijeni vlast.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada