Vučić: Radoičić će odgovarati u Srbiji, predstoji optužnica

Predsjednik Srbije je izjavio će bivši podpredsjednik Srpske liste, kojeg Tužilaštvo tereti za teška krivična djela koja je priznao, odgovarati pred srbijanskim organima.

Tužilac Milana Radoičića goni za teška krivična djela, koja je sam priznao, kaže Aleksandar Vučić (Tanjug)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu će bivši podpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, kojeg Tužilaštvo tereti za teška krivična djela koja je sam priznao, odgovarati pred srbijanskim organima i da tek predstoji podizanje optužnice.

“Ne bih da branim Radoičića, jer on odgovara pred našim pravosudnim organima i tek mu predstoji optužnica. Kada se istraga provede, da li će biti proširenja istrage ili ne, to je na nadležnim državnim organima. Oni će ustanoviti sve te činjenice”, rekao je on.

Vučić je kazao da je Radoičić ulagao novac u svoju kuću na Kosovu i da nije iznosio pare iz Srbije, kao što to čine mnogi lideri bivšeg režima i opozicije.

‘Sve će biti ustanovljeno’

“Sprovodi se istraga, nisam tužilac i nisam sudija da bih donosio bilo kakvu presudu, to bi bilo protivpravno”, rekao je Vučić.

Dodao da tužilac Radoičića goni za teška krivična djela koja je sam priznao, prenosi Tanjug.

“Sam je priznao, nije bilo potrebe da čujete bilo koga drugog, čovek je došao i rekao ‘ja sam to uradio’ i ponudio sebe”, kazao je Vučić i dodao da će istraga biti nastavljena, a optužnica podignuta.

“Svi aspekti istrage biće pokriveni, odakle novac za oružje na crnom tržištu, sve će biti ustanovljeno. To je naša obaveza i mi ćemo svoj posao da obavimo”, zaključio je Vučić.

Izvor: Agencije