KFOR uklonio i posljednju barikadu na sjeveru Kosova

Uklonjena su dva kamiona na novom mostu kod Dudinog krša, koja su zapaljena u noći sa 28. na 29. decembar.

Nije precizirano na koja vozila se odnosi operacija uklanjanja (Reuters)

KFOR je u utorak uklonio i posljednju barikadu na sjeveru Kosova, pošto je sklonio kamione sa barikade u Dudunom kršu.

Jedinica KFOR-a je provela inženjersku operaciju i uklonila dva kamiona na novom mostu kod Dudinog krša u sjevernom dijelu Kosova.

U saopštenju KFOR-a se navodi da su vozila uklonjena kako bi putevi na sjeveru Kosova bili prohodni i kako bi bila vraćena sloboda kretanja, prenio je Tanjug.

Barikada na mostu kod Dudinog krša postavlјena je 27. decembra kada je postavljena i u centru Mitrovice kod Bošnjačke mahale kao odgovor Srba sa Kosova zbog hapšenja Milјana Adžića, Slađana Trajkovića i Dejana Pantića i prisustvo specijalnih jedinica kosovske policije na sjeveru.

Kamioni zapaljeni nakon odluke o povlačenju

Kamioni na tom mostu su zapalјeni u noći između 28. i 29 decembra kada je donijeta odluka da se Srbi povuku sa barikada.

U objavi KFOR-a na Twitteru ranije danas istaknuto da se operacije uklanjanja barikada sprovode sa ciljem da bude ​​vraćena sloboda kretanja.

“Misija KFOR-a sprovodi inženjerijske operacije na sjeveru Kosova, kako bi uklonila neka vozila blokirana na putu i povratila slobodu kretanja u skladu sa svojim mandatom UN-a”, piše u objavi.

Izvor: Agencije