Sastanak o ZSO iduće sedmice u Ambasadi SAD-a u Prištini

Rasprava o Zajednici opština sa srpskom većinom na Kosovu (ZSO) održat će se u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Prištini idućeg utorka.

Diskusija je u skladu sa trajnim ciljem SAD-a da unaprijedi 'integraciju Kosova u evropske i euroatlantske strukture i kao odraz dugogodišnjeg prijateljstva i podrške narodu Kosova', navodi Ambasada (Reuters)

Rasprava o Zajednici opština sa srpskom većinom na Kosovu (ZSO) održat će se u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Prištini idućeg utorka, potvrdila je u utorak ambasada.

Kako prenijela prištinska koha.net, rasprava će biti održana u utorak, 31. januara od 10 sati na sastanak su pozvani lideri civilnog društva, vladini zvaničnici, politički lideri i diplomate, prenosi Beta.

‘Važni razgovori’

“Pozivamo raznoliku grupu lidera civilnog društva, vladinih zvaničnika, političkih lidera i diplomata da razgovaraju o ovoj važnoj temi. Naš cilj je da unaprijedimo međusobno razumijevanje za posvećenost u vezi sa Asocijacijom, u podršci dijalogu Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije”, navodi se u odgovoru Ambasade SAD na Kosovu.

Dodaje se da je diskusija u skladu sa trajnim ciljem SAD-a da unaprijedi “integraciju Kosova u evropske i euroatlantske strukture i kao odraz dugogodišnjeg prijateljstva i podrške narodu Kosova”.

Prištinski mediji ranije u utorak su izvijestili o pozivima koji su za sastanak dostavljeni jednom broju vladinih zvaničnika i političara.

Izvor: Agencije