Grupa Beograđana napadnuta na Ilidži, jedna osoba ubodena nožem

‘Očekujem privođenje napadača na goste iz Beograda. Sarajevo je otvoren grad. Tako će i ostati’, napisao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na društvenim mrežama.

Policija Kantona Sarajevo poduzima mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za napad na Ilidži (Fena)

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još uvijek rade na rasvjetljavanju događaja u kojem je u subotu uvečer jedna osoba na Ilidži povrijeđena nožem.

Povrijeđena osoba je hospitalizirana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i nije životno ugrožena.

Kako prenosi Klix, pozivajući se na učesnike događaja, napadnuta je grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda, koji učestvuju na međunarodnom turniru.

Navodi se da je grupa ljudi ušla u hotel i suzavcem napala roditelje nogometaša i pokušala da im otme zastavu. Mediji ne navode šta je prethodilo incidentu, niti o kakvoj se zastavi radi.

MUP KS: Jedna osoba povrijeđena

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić je za Fenu potvrdio da je policija obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže.

“Tom prilikom jedna osoba je povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom i prevezena je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao je Hadžiabdić.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za taj događaj, a više detalja u ovom trenutku nisu mogli dati.

Forto: Sarajevo je otvoren grad – tako će i ostati

Oglasio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je potvrdio da je u kontaktu sa ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem “povodom napada na posjetioce dječjeg fudbalskog turnira na Ilidži”.

“Očekujem skoro privođenje napadača na goste iz Beograda. Sarajevo je otvoren grad. Tako će i ostati”, napisao je Forto na društvenim mrežama.

Reagirao je i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, zatraživši kažnjavanje učesnika napada.

„Tražimo od nadležnih organa Bosne i Hercegovine da kazne počinioce ovog zločina. Naša budućnost mora da počiva na izgradnji dobrosusedskih i prijateljskih odnosa naših država i naroda, a ne na mržnji i incidentima“, poručio je Dačić.

Izvor: Agencije