Plenković priznao miješanje u BiH: Mjesecima razgovarao sa Schmidtom

‘Kada se u taj proces uključio predsjednik i izvrijeđao Schmidta, onda je vjerojatno malo i splasnuo njegov entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima u BiH’, navedeno je na Twitteru.

Naša politika je politika stvaranja saveznika, a politika nepametnog, destruktivnog i za Hrvate u BiH pogubnog gađenja visokog predstavnika koju je provodio predsjednik dovela je do toga da sada moramo apelirati na njega i na Općoj skupštini UN-a da donese ono što je htio", rekao je Plenković (Pixsell)

Twitter objava Vlade Republike Hrvatske otkrila je da je premijer te zemlje Andrej Plenković mjesecima razgovarao s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom o ispravljanju nepravde prema Hrvatima u BiH.

“S visokim predstavnikom Schmidtom smo razgovarali mjesecima temeljito i diskretno. Kada se u taj proces uključio predsjednik i izvrijeđao Schmidta, onda je vjerojatno malo i splasnuo njegov entuzijazam da ispravi nepravde prema Hrvatima u BiH”, navodi se u tvitu.

Za promjenu Scmidtovog raposloženja, kada je u pitanju “ispravljanje nepravdi prema Hrvatima u BiH” Plenković je direktno okrivio predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.

‘Naša politika je politika stvaranja saveznika’

“Naša politika je politika stvaranja saveznika, a politika nepametnog, destruktivnog i za Hrvate u BiH pogubnog gađenja visokog predstavnika koju je provodio predsjednik dovela je do toga da sada moramo apelirati na njega i na Općoj skupštini UN-a da donese ono što je htio”, rekao je Plenković.

Kako pišu mediji u Bosni i Hercegoini večeras ovom objavom na Twitteru zvanični Zagreb je direktno potvrdio miješanje u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije