Đukanović počeo konsultacije o mandataru za sastav nove crnogorske vlade

Krajnji rok za dogovor je 19. septembar, jer tada je posljednji dan kada crnogorski predsjednik Milo Đukanović treba da predloži mandatara.

Nepovjerenje Vladi koju je vodio premijer Dritan Abazović izglasano je u parlamentu 19. augusta, zbog čega predsjednik Milo Đukanović treba predložiti novog mandatara (Anadolija)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović počeo je konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade, javlja agencija Anadolija.

Đukanović je održao konsultacije sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS). Današnjem pozivu, kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, na konsultacije nisu se odazvali predstavnici Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Nastavak konsultacija

“Konsultacije sa Građanskim pokretom URA, Socijaldemokratskom partijom, Socijaldemokratama, Socijalističkom narodnom partijom i Bošnjačkom strankom zakazane su za petak”, poručili su iz kabineta Đukanovića.

Nepovjerenje Vladi koju je vodio premijer Dritan Abazović izglasano je u parlamentu 19. augusta, a krajnji rok za dogovor je 19. septembar, jer tada je posljednji dan kada crnogorski predsjednik Đukanović treba da predloži mandatara.

Izvor: Agencije