Nevrijeme poharalo četiri županije u Hrvatskoj

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima, telefonskoj i elektroenergetskoj mreži.

Snažno nevrijeme pogodilo je područje Čazme u centralnoj Hrvatskoj (Damir Spehar/PIXSELL)

Nevrijeme je u četvrtak u Hrvatskoj zahvatilo područje Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, izvijestilo je večeras Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 u Bjelovaru popodne je zaprimio više dojava o nevremenu praćenom jakim vjetrom i kišom na području Čazme, izvijestila je Hina.

Na teren su upućene hitne službe, a službenici Službe civilne zaštite, predstavnici stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni komandir obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica.

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima porodičnih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi, a zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Oštećeni privatni objekti i javna infrastruktura

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je više dojava s područja Koprivničko-križevačke županije o olujnom nevremenu koje je uzrokovalo materijalnu štetu na krovovima kuća, a bilo je dojava o srušenom drveću na cestama i o prekidu telefonske mreže.

Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u popodnevnim satima zahvatilo je i Osječko-baranjsku županiju – područje Našica, Valpova, Josipovca i Osijeka. Dojava su se prvenstveno odnosile na pad drveća na cestama, a jedna dojava je bila o oštećenim krovovima kuća u Bizovcu.

U Virovitičko-podravskoj županiji  nevrijeme je zahvatilo dijelove Slatine i Orahovice, a zaprimljeno je nekoliko dojava o oštećenju krovova kuća i o srušenom drveću. U Slatini je drvo palo na elektrovodove te je došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Na terenu su sve hitne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena.

Izvor: Agencije