Ðukanović: Za Crnu Goru su najbolji novi izbori

Crnoj Gori je hitno potrebna odgovorna politička vlada, tvrdi crnogorski predsjednik.

Prethodni period nije otrijeznio lidere partija da se posvete nacionalnim interesima, tvrdi crnogorski predsjednik (EPA)

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović izjavio je u utorak u Pragu da je najrealnije da Crna Gora krene u organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dodao da je teško predvidjeti do čega će dovesti pregovori parlamentarne većine.

“Crnoj Gori je hitno potrebna odgovorna politička vlada. Ozbiljna šteta je nanijeta tokom prethodne dvije godine državi i sada je potrebno sanirati te probleme i dobiti dobru upravu nad Crnom Gorom”, rekao je Ðukanović.

Tvrdi da u parlamentu ne postoji raspoloženje za formiranje nove vlade i da je realnije da se ide u organizaciju izbora da se dođe do odgovorne vlade.

Još bez dogovora o formiranju nove vlade

“Vjerujem u taj scenario, prethodni period nije otrijeznio lidere partija da se posvete nacionalnim interesima”, kazao je Ðukanović odgovarajući na pitanja novinara, prenio je Tanjug, pozivajući se na podgoričku Pobjedu.

Ðukanović ima ustavni rok da do 19. septembra predloži novog mandatara, a stara parlamentarna većina, koju čine stranke pobjednice na avgustovskim izborima 2020., još nemaju dogovor o formiranju nove vlade.

Izvor: Agencije