Dom naroda bh. Parlamenta danas o platama zastupnika

U najavljenom dnevnom redu sjednice su prijedlozi za izmjene zakonodavstva o radu u državnim institucijama, platama i naknadama.

Informacije o prošlogodišnjem radu Tužilaštva BiH i o javnoj zaduženosti zemlje neke su od predloženih tema (Fena)

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Sarajevu. u ponedjelja, a u najavljenom dnevnom redu su prijedlozi za izmjene zakonodavstva o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, platama i naknadama.

Među brojnim drugim predloženim tačkama dnevnog reda su revizorski izvještaji, odnosno nalazi i preporuke Ureda za reviziju, bilo da se odnose na finansijsko poslovanje državnih institucija u pretprošloj ili aktivnostima Ureda u 2021. godini, na probleme i nedostatke u sistemu javnih nabavki te na osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Brojne teme na dnevnom redu

Među najavljenim temama sjednice su i izvještaj o prošlogodišnjem radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te izvještaj o primjeni zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine.

Informacije o prošlogodišnjem radu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i o javnoj zaduženosti Bosne i Hercegovine neke su od predloženih tema.

Izvor: Agencije