Jedna osoba poginula, 25 ozlijeđeno u prevrtanju autobusa kod Leskovca

U autobusu su bili putnici koji su se vraćali s ljetovanja iz Grčke.

Među 11 teže ozlijeđenih koji su prevezeni u Klinički centar Niš je i jedan 13-godišnji dječak s ozljedama trbuha (Reuters/Ilustracija)

Jedna osoba je poginula, a 25 je ozlijeđeno u prevrtanju autobusa somborskih registracijskih oznaka u nedjelju ujutro na autoputu kod Leskovca, potvrdila je saobraćajna policija MUP-a Srbije.

Nesreća se dogodila u 5:25 sati kod mjesta Pečenjevce, kada se autobus pun putnika koji su se vraćali s ljetovanja iz Grčke, iz zasad nepoznatih razloga sletio s ceste i prevrnuo se, rekao je za državnu Radio televiziju Srbije Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije, prenijela je Hina.

Među jedanaestero teže ozlijeđenih koji su prevezeni u Klinički centar Niš je i jedan 13-godišnji dječak s ozljedama trbuha, te muškarac (69) s otvorenim prelomima koji je podvrgnut operaciji.

U leksovačku bolnicu primljeno je čertnaestero putnika, a šef bolnice dr. Nebojša Dimitrijević potvrdio je da niko od pacijenta nije životno ugrožen.

Druga nesreća u sedam dana

Promet na tom dijelu autoputa nije obustavljen, ali je usporen, a saobraćajna policija obavlja uviđaj i tokom dana se očekuje saopćenje o uzrocima i okolnostima nesreće.

Ovo je druga slična nesreća u sedam dana, nakon što je u prevrtanju autobusa iz Srbije u Bugarskoj 15. augusta teško ozlijeđeno dvoje djece i dvije odrasle osobe.

Autobus je prevozio 38 djece i deset odraslih s folklornog festivala u Nesebaru za Beograd, a prevrnuo se na autoputu za Sofiju kod Stare Zagore.

Izvor: Agencije