U Crnoj Gori trodnevna žalost zbog tragedije na Cetinju

U skladu sa Odlukom koju je crnogorska vlada donijela sinoć na telefonskoj sjednici, dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, 13, 14 i 15. august.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, 34-godišnji muškarac otvorio je vatru na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranjeno (EPA)

U Crnoj Gori počela je trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač, prenosi Tanjug.

U skladu sa Odlukom koju je crnogorska vlada donijela sinoć na telefonskoj sjednici, dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, 13, 14 i 15. avgust.

Povodom trodnevne žalosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova, prenosi RTCG.

Na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji dužni su da programske sadržaje prilagode obilježavanju dana žalosti.

Ubijen napadač

“Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore” navodi se u Obrazloženju Odluke.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, 34-godišnji muškarac otvorio je vatru na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranjeno.

Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

Tragediji je prethodio porodični sukob.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je jučerašnji događaj nezapamćena tragedija koja pogađa cijelu Crnu Goru.

Đukanović je izrazio najiskrenije saučešće ožalošćenim porodicama, te svima koji su izgubili svoje najmilije.

Crnogorski premijer Dritan Abazović saopćio je ranije da je događaj u Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.

Izvor: Agencije