Đukanović se izvinio Vučiću nakon izjave o ‘denacifikaciji Balkana’

Zastupnik SNS-a u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović kaže kako se šalio te se izvinio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon što je njegova izjava izazvala burne reakcije.

Vladimir Đukanović izazvao je lavinu komentara nakon objave na društvenoj mreži Twitter u kojoj najavljuje 'denacifikaciju Balkana' (Arhiva)

Vladimir Đukanović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i zastupnik u Skupštini Srbije, poručio je da se šalio te izvinio predsjedniku Aleksandru Vučiću nakon što je njegova poruka o tome da će Srbija morati “denacifikovati Balkan” izazvala burne reakcije, javlja bosanskohercegovbački portal Klix.

“Ja sam dužan kompletnoj javnosti da se ovde izvinim. Ja sam danas bio strašno neodgovorna osoba, nažalost, eto prihvatam to. Napisao sam jedan tvit više u šali koji je izazvao neverovatnu lavinu. Napravio sam veliki problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji zbog tog tvita, ali eto prihvatam svoju odgovornost”, rekao je Đukanović.

‘Srbija će biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana’

Đukanović je prethodno izazvao lavinu komentara nakon objave na društvenoj mreži Twitter u kojoj najavljuje „denacifikaciju Balkana“.

Tako je objavio: „Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Voleo bih da grešim“.

Denacifikacija je termin koji koristi ruska adminstracija kada pokušava opravdati invaziju na susjednu Ukrajinu.

Izvor: Agencije