LSV: Vulin po nalogu Vučića traži nove ratove na Balkanu

Nalogodavac izjava da je za stabilnost Balkana potrebno da svi Srbi žive u jednoj državi je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, smatraju iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je za stabilnost Balkana potrebno da Srbi žive u jednoj državi (Tanjug)

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas srbijanskog ministra policije Aleksandra Vulina da “traži nove ratove na Balkanu” i to kako su naveli, po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Ratnohuškačka izjava ministra Vulina da je za stabilnost Balkana potrebno da svi Srbi žive u jednoj državi je loše našminkana deviza njegovog nalogodavca Vučića, koji je propagirao Srbiju do Karlovca – Karlobaga – Ogulina, kao i njegove najnovije ideje o srpskom svetu”, navela je funkcionerka LSV Nevena Subotić u pisanoj izjavi, prenijela je agencija Beta.

Ocijenila je da za stabilnost Balkana nije potrebno da Srbi žive u jednoj državi, nego da prestane “ratnohuškačka politika nesposobnih i bahatih balkanskih političara”.

Izostanak lustracije

“Po ko zna koji put se pokazalo da je izostanak lustracije, koju je LSV tražila nakon promena 2000. godine, bio poguban za razvoj zdravog političkog života u Srbiji i na Balkanu. Ovakve neodgovorne opasne izjave mogu dovesti do eskalacije neprijateljstava, a kako se to na kraju završava mogli smo da vidimo ne tako davno u ratnim sukobima na Balkanu”, navela je Subotić.

Zatražila je od predsjednika Srbije da se ogradi od takvih izjava ukolike one, kako je navela, ne predstavljaju zvaničan stav Srbije.

“Političare koji potpiruju netrpeljivosti podsećamo da jednom propuštena prilika da se izvrši lustracija ne mora da znači da će se i sledeći put izvući bez odgovornosti i posledica za štetu i nesreće koje izazivaju”, navela je funkcionerka LSV.

Izvor: Agencije