Uhapšen predsjednik Privrednog suda Crne Gore

Blažo Jovanić i još desetak osoba u više crnogorskih gradova uhapšeni su u ponedjeljak po nalogu Specijalnog državnog tužioca.

Blaža Jovanića su uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (Al Jazeera/Arhiva)

Predsjednik Privrednog suda Crne Gore Blažo Jovanić i još desetak osoba u više crnogorskih gradova uhapšeni su u ponedjeljak po nalogu Specijalnog državnog tužioca.

Jovanić se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu za više desetaka miliona eura, javila je televizija Vijesti, prenosi Tanjug.

Jovanića su uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, nakon pretresa njegovog ureda, kojem je prisustvovao.

Hapšenje predsjednica Vrhovnog suda

Pretresi prostorija Privrednog suda počeli su u ponedjeljak rano ujutro.

U Crnoj Gori je sredinom aprila uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica, zbog sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protuzakoniti utjecaj.

Nakon njenog pritvaranja, hapšenja su nastavljena širom Crne Gore – među uhapšenima su policajci i carinici, zbog sumnje da su pripadnici kriminalne grupe ili su za nju obavljali poslove.

Izvor: Al Jazeera i agencije