Danas saslušanje Abazovića, Kentere, Brđanina i Novovića

Pred Skupštinom Crne Gore bit će održano saslušanje u vezi navoda Europola da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog klana.

Europol je dokument sa transkriptima razgovora Lazovića i Milovića sa članovima kriminalnog kavačkog klana nadležnim crnogorskim službama dostavio u ljeto prošle godine (EPA)

Pred crnogorskim parlamentom u ponedjeljak će, u vezi s navodima Europola da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana, biti saslušani šefovi sigurnosnih službi, među kojima i premijer Dritan Abazovića, koji je u bivšoj vladi kao potpredsjednik bio zadužen za ovaj sektor, kao i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Pred parlamentarnim Odborom za sigurnost i odbranu predviđeno je i saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Save Kentere, prenosi Tanjug.

Dokument s transkriptima razgovora

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je da se postavlja pitanje da li bi se došlo do informacija da one nisu u vidu transkripta objavljene na portalu Libertas.

“Potrebno je da se nešto pojavi u vidu transkripta na nekom portalu ili mediju, a onda dođemo do toga da su nadležni imali neke informacije u vezi sa slučajevima o kojima ćemo govoriti”, rekao je Knežević, prenio je portal podgoričkog lista Dan.

Europol je dokument s transkriptima razgovora Lazovića i Milovića s članovima kavačkog klana nadležnim crnogorskim službama dostavio u ljeto prošle godine.

Izvor: Agencije