Schmidt: Islam u BiH je jasno usmjeren prema Evropi

Fundamentalisti nemaju utjecaja u BiH, rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt u razgovoru za njemačku Katoličku novinsku agenciju.

Tokom intervjua koji je vođen u glavnom gradu BiH, Schmidt je rekao da se osjeća kao da sjedi u 'nekoj kafani usred Beča' (Armin Durgut / PIXSELL)

Islamski fundamentalisti nemaju utjecaja u Bosni i Hercegovini rekao je u srijedu visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Christian Schmidt.

“U vezi s terorističkim organizacijama poput Al Kaide ili Islamske države postoje samo pojedinačni slučajevi”, rekao je njemački demokršćanski političar i od prošlog ljeta visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt u razgovoru za njemačku Katoličku novinsku agenciju (KNA).

Islam usmjeren prema Evropi

“Islam je u Bosni i Hercegovini tradicionalno jasno usmjeren prema Evropi. Među vodećim predstavnicima muslimanske zajednice intelektualno vlada otvorena klima”, rekao je Schmidt, naglašavajući evropsku orijentiranost Sarajeva, prenijela je Hina.

Tokom intervjua koji je vođen u glavnom gradu BiH, Schmidt je rekao da se osjeća kao da sjedi u “nekoj kafani usred Beča”.

Izvor: Agencije