Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore

Vesna Medenica uhapšena je nakon što je specijalno tužilaštvo formiralo predmet protiv njenog sina Miloša Medenice.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine (Anadolija)

Nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je u nedjelju navečer, nakon što je specijalno tužilaštvo formiralo predmet protiv njenog sina Miloša, javlja iz Podgorice reporterka Al Jazeere Milica Marinović.

Tužilaštvo je u februaru od Europola dobilo transkripte presretnutih razgovora između Miloša Medenice i policajca Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

“Za komunikaciju su koristili aplikaciju Skaj. Prema transkriptima koje je objavio portal Libertas Medenica u komunikaciji sa Lalovićem navodno dogovara kupovinu veće količine kokaina za sebe i svoje društvo, obezbjeđuje transport krijumčarenih cigareta iz Bara, osigurava nesmetano kretanje jednog kriminalca, posjeduje i koristi zabranjeno oružje”, javlja Marinović.

U objavljenim razgovorima Medenica je kazao kako je njegova majka upoznata sa njegovim poslovima i da će ih zaštititi ako zatreba.

Specijalno tužilaštvo je nakon dobijanja razgovora formiralo predmet protiv Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Demantovali navode

Policajac Lalović uhapšen je 15. decembra prošle godine i još je u pritvoru.

Vesna i Miloš Medenica demantovali su navode iz transkripata pristiglih iz Europola.

Medenica je uhapšena nakon što je sinoć predala putne isprave službenicima granične policije na aerodromu Podgorica. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti.

Na čelu Vrhovnog suda bila je punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.

Izvor: Al Jazeera