Po međunarodnoj potjernici uhapšen još jedan član Šarićeve grupe

U isto vrijeme je u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu saslušan Aleksandar Bošković koji je uhapšen u subotu.

Još pet članova grupe je u bjekstvu

Po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Srbija, u Beranama je uhapšen Danilo Stojanović (44) koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, organizovao Darko Šarić.

U isto vrijeme je u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu saslušan Aleksandar Bošković koji je uhapšen u subotu.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal donio je danas rješenje o određivanju pritvora do 30 dana osumnjičenom A. B, saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu, prenosi agencija Beta.

Viši sud također navodi da je osumnjičenom pritvor određen zbog okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi postati nedostupan pravosudnim organima, da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke, i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe vijeću Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog rješenja.

Još pet članova Šarićeve kriminalne grupe u bjekstvu

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom je stavljeno na teret udruživanje radi vršenja krivičnih djela i izazivanje opće opasnosti.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su 14. aprila u međunarodnoj akciji kojom su koordinirali EUROPOL i EUROJUST, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA-om, uhapsili Darka Šarića i još četiri člana organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike, kojima je određen pritvor.

Još pet članova grupe je u bjekstvu i za njima su na snazi međunarodne potjernice.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opće opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada