Đilas i Vučić na sastanku rješavaju političku krizu u Beogradu

Vučić je ranije, povodom zahtjeva lidera SSP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, rekao da su ti zahtjevi maksimalistički, ali da je uvijek spreman da razgovara.

Opozicija je na izborni materijal u Beogradu podnijela više od 380 prigovora (Anadolija)

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u ponedjeljak kako bi razgovarali o rješavanju političke krize u Beogradu.

Tu je informaciju Đilas potvrdio Tanjugu, navodeći kako mu je poziv za sastanak stigao iz Vučićevog kabineta.

“Naši predstavnici u Gradskoj izbornoj komisiji [Beograda] nastavljaju borbu za ponavljanje izbora na određenom broju izbornih mesta, ali treba biti svestan da i u slučaju da do toga dođe, s obzirom na stav pojedinih opozicionih stranaka da neće da sarađuju sa nama, neće biti moguće formirati vlast u Beogradu u skladu sa voljom koju su Beograđani pokazali na izborima”, naveo je Ðilas u najavi sastanka.

Vučićeva spremnost na razgovore

Smatra da je zato jedino rješenje održavanje novih izbora koji bi, kako je rekao, “morali da proteknu u drugačijoj atmosferi i bez nepravilnosti koje su i ovoga puta zabeležene u velikom broju”.

Vučić je ranije najavio da će uputiti poziv Ðilasu za razgovor.

“Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće postovanje jedni prema drugima”, poručio je Vučić.

On je prošle sedmice, povodom zahtjeva lidera SSP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, rekao da su ti zahtjevi maksimalistički, ali da je uvijek spreman da razgovara.

Izvor: Agencije