URA: Formiranje nove vlade Crne Gore u završnoj fazi

Nakon odluke Glavnog odbora SNP-a o ulasku u manjinsku vladu, Crna Gora je korak bliže formiranju nove evropske vlade, kažu iz URA-e.

Iz URA-e ističu da je prioritet ispunjavanje obaveza iz evropske agende (Anadolija)

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopćio je da proces formiranja nove vlade Crne Gore ulazi u završnu fazu i da je glavni cilj URA-e da ta vlada bude inkluzivna i reformska.

Kako je saopćeno iz tog pokreta, Mikić je rekao da je Crna Gora, nakon odluke Glavnog odbora SNP-a o ulasku u manjinsku vladu, “korak bliže formiranju nove evropske vlade”.

Naveo je da je cilj URA-e da vlada ima podršku 49 zastupnika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora, “jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje”, prenosi Tanjug.

Prioritet obaveze iz evropske agende

Na konstataciju da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade, Mikić je odgovorio da svi moraju biti svjesni da je to reformska, prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet.

“Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rješavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove vlade”, poručio je Mikić.

Istakao je da će se vlada baviti i drugim aktivnostima “u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost, kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama”.

Izvor: Agencije