Plenković najavio rekonstrukciju vlade

Hrvatski premijer nije želio govoriti o konkretnim brojkama, imenima ili rokovima. 

Andrej Plenković kaže kako su mu apriori podršku za sve eventualne promjene koje smatra potrebnima dali svi partneri (EPA)

Premijer Andrej Plenković izvijestio je u utorak da su mu članovi Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a na zajedničkoj sjednici dali mandat za rekonstrukciju vlade, ne otkrivajući rokove, imena i broj ministara koje bi obuhvatila, objavila je Hina.

“Sva tijela stranke dala su mi potporu za promišljanja o rekonstrukciji vlade kako bismo u zadnje 2,5 godine našeg mandata krenuli osnaženi, osvježeni u ispunjavanju našega programa i realizaciji svih ciljeva koji su pred Hrvatskom”, rekao je Plenković nakon zajedničke sjednice stranačkih tijela u Karlovcu.

Plenković kaže da ima podršku partnera

Dodao je kako su mu apriori podršku za sve eventualne promjene koje smatra potrebnima dali svi partneri koji, kako je naglasio, “čvrsto stoje na stabilnosti vlade, stabilnosti parlamentarne većine, suradnji”.

Premijer nije želio govoriti o konkretnim brojkama, imenima ili rokovima. “Budući da sam danas dobio mandat da krenemo u promišljanja o tome, dopustit ćete mi da uzmem i vrijeme i analizu za sve korake koji će se poduzimati”, rekao je.

Izvor: Agencije