Preminuo profesor Mario Plenković

Nakon duge i teške bolesti u subotu navečer u Zagrebu je preminuo profesor Mario Plenković, otac predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića.

Mario Plenković bio je redovni profesor informacijskih nauka na Sveučilištu u Zagrebu, a od 2019. godine profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Mariboru u Sloveniji (Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL)

Nakon duge i teške bolesti u subotu navečer u Zagrebu je preminuo profesor Mario Plenković, otac predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića, potvrđeno je Hini iz Vlade.

“Večeras je u KBC-u Zagreb, nakon duge i teške bolesti preminuo prof. dr. Mario Plenković (1947.), otac predsjednika Vlade Andreja Plenkovića”, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ispraćaj pokojnog Maria Plenkovića bit će u krugu porodice.

Mario Plenković bio je redovni profesor informacijskih nauka na Sveučilištu u Zagrebu, a od 2019. godine profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Mariboru u Sloveniji.

Uspješna karijera

Od 2014. bio je član Evropske akademije znanosti i umjetnosti (EASA).

Od 2013. do 2021. vodio je doktorski studij Strateškog komunikacijskog menadžmenta Alma Mater Europaea/European Academy of Sciences and Arts u Mariboru.

Bio je i glavni urednik naučnih časopisa Informatologia (1980.-2021.) i Media, Culture and Public Relations (2001.-2021.).

Izvor: Agencije