Turski mediji: Ubici Marka Ivkovića 15 godina zatvora

Navijač iz Srbije ubijen uoči košarkaške utakmice Galatasaray – Crvena zvezda u novembru 2014. godine.

Ubijeni Ivković: Sud je na kraju donio odluku da optuženi Kadir Aktas bude osuđen na 18 godina zatvora zbog „namjernog ubistva pod nepravednom provokacijom“ (Arhiva)

Čovjek koji je u Turskoj ubio navijača iz Srbije Marka Ivkovića, uoči košarkaške utakmice Galatasaray – Crvena zvezda u novembru 2014. godine, osuđen je na 15 godina zatvora, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na lokalne turske medije.

Vrhovni sud Turske izrekao je kaznu od 15 godina zatvora ubici Kadiru Aktasu koji je prethodno, 2017. godine, na nižoj sudskoj instanci osuđen na 25 godina zatvora zbog „ubistva sa predumišljajem“.

Ovu sudsku odluku je poništio viši sud uz obrazloženje da je i okrivljeni povrijeđen u incidentu i u drugostepenom postupku mu je izrekao kaznu od 16 godina zatvora za „namjerno ubistvo izazvano nepravednom provokacijom“.

Ponovljeni postupak

Nakon žalbe ponovljen je postupak tokom kojeg je advokat optuženog tražio oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Sud je na kraju donio odluku da optuženi Kadir Aktas bude osuđen na 18 godina zatvora zbog „namjernog ubistva pod nepravednom provokacijom“, ali je sudsko vijeće tu kaznu smanjilo na 15 godina.

Izvor: Agencije