Hrvatska pošta u opticaj stavlja novu kriptomarku s motivom Nikole Tesle

Digitalno izdanje kriptomarke bit će dostupno u pet različitih kategorija, te će svaka imati motiv jednog od Teslinih izuma.

Hrvatska Pošta je novo izdanje kriptomarke realizovalo u saradnji s kompanijama BitX i MarrowLabs, kao i s Tehničkim muzejom 'Nikola Tesla' (kripto.posta.hr)

Hrvatska pošta (HP) u srijedu će pustiti u opticaj četvrtu po redu kriptomarku izdanu u obliku poštanskog bloka s motivom Nikole Tesle i njegovog tornja za Svjetski bežični sistem, saopšteno je u ponedjeljak iz HP-a.

Autori nove kriptomarke zagrebački su dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, a marka nominalne vrijednosti 50,00 kuna štampana je u 30.000 primjeraka, prenosi Hina.

Promocija četvrtog izdanja kriptomarke bit će popraćena izložbom Teslinih ličnih stvari u poštanskom uredu.

Tako će se Tesline naočale, torba, šešir, štap i rukavice moći pogledati od kraja decebmra 2022. godine do početka februara 2023. u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici, stoji u saopštenju.

Lični predmeti Nikole Tesle koji će biti izloženi u zagrebačkom poštanskom uredu u vlasništvu su HP-a i čine stalnu izložbenu postavu u poštanskom uredu u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle, dodaje HP.

Pet motiva Teslinih izuma

HP je novo izdanje kriptomarke realizovalo u saradnji s kompanijama BitX i MarrowLabs, kao i s Tehničkim muzejom “Nikola Tesla”.

“Kupnjom kriptomarke dobivate fizičku poštansku marku koju možete iskoristiti za slanje pošiljaka te digitalnu marku u obliku nezamjenjivog tokena (NFT-a)”, dodaje se.

Digitalno izdanje kriptomarke bit će dostupno u pet različitih kategorija, te će svaka imati motiv jednog od Teslinih izuma.

Digitalno izdanje s motivom Teslinog eksperimenta s jajetom u okretnom magnetskom polju imat će najmanji broj dostupnih primjeraka (2.000), dok će najviše primjeraka imati digitalno izdanje s motivom Tesline turbine.

Ostala digitalna izdanja imati će motive Tesline zavojnice, sistema bežičnog prijenosa signala i broda na daljinsko upravljanje.

Nova kriptomarka moći će se kupiti u poštanskim uredima, na mrežnim stranicama epostshop.hr te u internetskoj trgovini kripto.posta.hr, gdje će se moći platiti kriptovalutama.

Izvor: Agencije