Policija Kosova negira da je uhapsila bivšeg policajca

Policija tvrdi da nije uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihajlovića na sjeveru Kosova i da ‘nema zvaničnih informacija o hapšenju dotične osobe’.

Kosovo, Policija
Policija je potvrdila da je uhapsila Slađana Trajkovića, osumnjičenog za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva (Al Jazeera)

Policija Kosova tvrdi da nije uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihajlovića na sjeveru Kosova, kao i da njeni pripadnici u tom dijelu Kosova nisu spriječili radnike Elektrodistribucije da izvrše popravku kvara na električnoj mreži.

Direkcija Policije je u saopćenju informacije o hapšenju još jednog Srbina i ometanju radova nazvala “špekulacijama” i dodala da “nema zvaničnih informacija Policije o hapšenju dotične osobe”, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla negirao je u petak da Policija Kosova ima spiskove po kojima hapsi bivše policajce.

Na svom Facebook nalogu ocijenio da je riječ o “kampanji dezinformacija Beograda”, kako bi se opravdale “kriminalne radnje”.

Uhapšen osumnjičeni za ratni zločin

“Kampanja dezinformacija da je uhapšen bivši policajac u sjevernom dijelu Mitrovice i da su opstruirani radnici Elektrodistribucije još jednom dokazuje potrebu da se barikade odmah uklone i da se normalnost na ovim prostorima što prije vrati“, naveo je Svecla.

Policija je potvrdila da je u četvrtak navečer uhapsila Slađana Trajkovića, osumnjičenog za krivično djelo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Kosovo Online u četvrtak je javio da je još jedan Srbin, nekadašnji policajac, uhapšen, navodeći da je riječ o Zoranu Mihajloviću.

Izvor: Agencije